RSS

Monday, 18 November 2013

Anniversary ke 12

Setelah hampir setahun tidak menulis 
hari tergerak untuk menulis kembali

Tahun sebelum makan kat luar tapi tahun ni rajin sikit untuk memasak sendiri makanan kegemaran si suami

Bersyukur dengan anugerah yang diberiNYA (kebahagian, kesihatan yang baik, anak yang comel, kerja yg baik, majikan yang sgt prihatin dan byk lagi la)

Thursday, 27 December 2012

Hari ke 2 di Phnom Penh

lama betul baru boleh menyambung
kisah lawatanku ke Phnom Penh
nak buat macam mane nama pun kerja 
makan gaji, macam ni la, banyak kerja
hujung tahun ni, dah lupa perjalanan
ke sana :)

ni la muka-muka dari Malaysia yang terjebak sama dalam seminar kat Phnom Penh, ada aku pernah jumpa dan ada yang baru ni la jumpanya, semua dari port-port di Malaysia.

aku saja nak gambar dengan makchik ni, sebab aku berkenan dengan pakai tradisional diaorang la, ialah dah jumpa ambik la gambarkan acara wajib

sempat pulak mengeluarkan diri tengah-tengah seminar pergi membeli belah kat central market, budak kedai ni boleh cakap bahasa kita lagi, tak yah nak cakap orang putih tau.

kat belah dalam ada jual barang kemas dan batu permata, terbeli jugak la aku kat cik wan, harus la ambil hati dah tolong jaga anakkan.

ponteng lagi kelas, sekali urusetia ubah meja, apa puas mencari beg, siap kena perli dengan peserta lain adoi malu 10 minit,

sebelah petang & malam tak pergi mana-mana sebab nak pergi shoping kedai tutup pukul 5, habis seminar habis jam 5, jadi gi la memanjakan diri di spa tak la semahal kat Malaysia boleh la buat kat hotel je, kuku tangan kaki semua buat baru USD 8 kalau duit kita dalam RM24 je murahkan.

Sunday, 18 November 2012

Hari Pertama di Phnom Penh Combodia

Assalamualaikum...

Setelah lama bercuti panjang baru hari ni
berkesempatan untuk bercerita tapi hari ni
hanya sempat untuk bercerita hari pertama
sempena lawatan & seminar di Phnom Penh Combodia
Syukur kepada Allah dengan izinnya aku dapat
melangkah kaki ke sana dengan semua ditaja oleh
office hanya bawak duit nak membeli belah aje
menyeronokkan tambah seronok sebab freekan
perjalan ku dari kuantan jam 6.45 pagi ke KL
dan dari KL ke Phnom Penh jam 2 lebih

sebab naik busine class ke Phnom Penh dapat la masuk ke Lounge sementara menunggu masa untuk berlepas, selesa sikit duduk sinikan berbanding kat luar, makan puas-puas siap bungkus makanan yang ada untuk bekalan kat sana dan solat siap-siap.

nampak je cantik pahit nak mampus kene tambah gula baru boleh telan yang penting free

namapun naik busines class duduk terus dapat air, kalau duduk belakang lambat la sikitkan

ni menu pilihanku ala ada 2 menu je sebenarnya, ok la best

sebab dah makan lamb chop kene la oder air ni best

sambil makan kene la isi borang-borang ni

satu pesanan kalau nak berhajat kecik ke besar
sila la sediakan botol mineral ye kat toilet airport sana 
tak disediakan baip atau pun sumber airnya ye
kalau nak berhajat tu sila buang di atas kapal terbang
kalau tak haru biru di buatnya mencari air
waktu disana lewat 1 jam dari waktu malaysia
jauh jugak perjalanan dari airport ke hotel
tapi ada orang yang jemput di airport ke hotel

ni la bilik hotel yang ku menginap sepanjang berada di sana boleh tahan besar jugak, tengok besar tak beg yang aku bawa, biasala pergi kosong balik penuh

sebenarnya dah sampai lewat so tak dapat melawat mana-mana
sebeb kedai kat sana tutup cepat jam 5.00 dah banyak tutup
masuk hotel dan kawan-kawanku nak mencari simkad sana biasa la 
nal call la orang tersayang tapi aku tak terjebak membelinya

ni la mamat yang melayan kita orang 

aku tertarik dengan budak ni cakap punya la laju kerjanya promosi syarikatnya lakan

lepas dia bawak pusing-pusing bandar Phnom Penh 
sempat la tengok cara hidup dia orang
pastu balik hotel pihak penganjur ada buat
diner, tapi al maklum aje la hanya boleh
makan buah aje, yang lain tak menyakinkan
masa untuk tido...

 
Copyright Umie Echah 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .